11 Aralık 2013 Çarşamba

Açık Öğretim Fakültesi Sınav Değerlendirmesi

     Açık öğretim fakültesi -AÖF- sınavlarına katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmamaktadır. Ara sınava girmeyen öğrenciler, ara sınav notunu sıfır-0 kabul edilerek, istedikleri takdirde dönem sonu sınavlarına katılabilmektedirler.
      Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde BDS kullanılır. BDS esasları Üniversite Senatosu tarafından belirlenmektedir.  Başarı notu dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun oranları ile hesaplanır. Dönem içi notlar ise ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşmaktadır.
     Dönem içi sınavlarda değerlendirmeler başarı notuna katkısı % 30 (yüzde otuz)  az % 50 (yüzde elli) den fazla olamaz. Bir dersin başarı notu öğrencinin o dersin ara sınavı ve varsa diğer eğitim öğretim etkinliklerinden oluşan dönem içi etkinliklerinden aldığı puanların yüzdesi, dönem sonu sınav puanlarının yüzdesinin toplanması ortaya çıkan puandır.
      Açıklanan sınav sonuçları ve başarı notları kesinlikle itiraz edilemez. Sınavdaki öğrenci cevap kağıtları ve salon sınav tutanakları iki yıl süreyle saklanmaktadır.


Başarı notu üniversite senatosunca belirlenen olan esaslara göre harf notuna çevrilmektedir.



Notlar ve harflere çevrilmiş gösterimi;



Harf Karşılığı         Katsayısı

AA                              4.0
AB                              3.7
BA                              3.3
BB                              3.0
BC                              2.7
CB                              2.3
CC                              2.0
CD                              1.7
DC                              1.3
DD                              1.0
FF                               0.0

0 yorum:

Yorum Gönder