11 Aralık 2013 Çarşamba

Açık Öğretim Fakültesi Not Sistemi

    AÖF - Her dönemin sonunda öğrencilerin başarı durumları Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenmektedir. Kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bulunur.        
     Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması, o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması elde edilmektedir. Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır. Not ortalamaları virgülden sonra iki basamaklı olarak gösterilir.

     Güz dönemi veya akademik yılı sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrencilere yetersizlik uyarısı yapılır ve akademik yetersizlik uyarısı alan öğrenci bir sonraki dönemin sonunda Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenciler kayıt yenilendiği takip eden ilk dönemde, son iki dönemde CC nin altında not aldığı dersleri tekrar etmek suretiyle Genel Not Ortalamasını en az 2,00’ye yükseltmek zorundadır.

     Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlaması halinde ders tekrarı sona ermiş olmaktadır. Ancak zorunlu bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öğrenci bu dersi, dersin ilk verildiği dönemde tekrar almak zorundadır.

      Bir öğrencinin kaydolduğu programı başarıyla bitirebilmesi için Genel Not Ortalamasının en az 2,00 ve aldığı her dersin notunun da en az DD veya YT olması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder